Az étterem kultúra is változóban van a vírus óta . A többszöri lezárás alaposan megtépázta az vendéglátó iparágat . Azonban aki házhoz szállít azok fennmaradtak .
Korábban mindig jó volt az éttermekbe menni. Volt , hogy valamilyen buli előtt mentünk étterembe . De olyan is, hogy nem volt kedvünk főzőcskézni és ezért mentünk be az étterembe . Akár rendezhettünk lagzit vagy születésnapi bulit is a vendéglátó egységekben . Több oka is volt ennek a program választásnak .
Az iparágnak van egyébként egy szezonális jellege is , legalábbis ahol inkább nyáron vannak többen . Mint azt láthattuk a Balatonon is vagy más üdülő helyeken . A forgalmasabb nagyvárosokban persze folyamatos a bevétel is . Mint például a Budapesti Trófea étteremben . Az étterem a Covid alatt is tudott működni mert van nekik egy online rendelési felületük is . Ők már korábban is foglalkoztak étel kiszállításával . Így őket csak kis mértékben viselte meg a járvány miatti lezárás .
Sokan gyorsan álltak át étel kiszállításra de akik nem voltak rugalmasak azok már nem piaci szereplők . Tehát mondhatjuk, hogy az erősebbek és leleményesebbek maradtak fent . Más képen fogalmazva kicsit letisztult a vendéglátó ipar . A falunkban lévő pizzás is igazából rendelkezik egy étteremmel de inkább a kiszállítás a fő profiljuk . Mert ez az ág nem hagyja cserben a vendéglátóst . Arra következtetek, hogy az iparágnak ez a formája marad inkább fenn a jövőben is .
A szórakozásról szóló cikkünk is érdekelheti ! A The Hungary Post a kreatív szórakozást részesíti előnyben . Az oldalon ajánlanak könyveket,filmeket és vannak a magazinban nagyon jó írásaik . Erről szól a cikkünk .